torsdag 17 juni 2010

Den dan de får körkort.....














...då börjar man verkligen oroa sig, sa någon till mig en gång. Denna dag har nu kommit betydligt tidigare än jag trodde. Kalles kompis Viktor som bor i huset mitt emot har fått en elbil. Han rattar den redan vant runt kvarteret och nu har han dessutom börjat låta Kalle övningsköra. Kalle är fortfarande i stadiet att bilen liksom "hoppar" fram och när han av misstag råkar lägga i backen blir de alldeles förskräckta bägge två, men utvecklingen går alldeles för fort framåt. Dessutom gillar de när de får upp lite fart för så fort de kommer utom synhåll för sina föräldrar lägger de i en högre växel (de har egentligen stränga order att bara köra på låg växel) och kommer sedan farande i racerfart tillbaka.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Hmmm elbil, krävs det verkligen inget tillstånd för detta? Jaja ska kungen köra så får jag väl bara hoppas att han inte kör lika snabbt som flera av oss övriga i släkten utan att han faktiskt brås på mormor å kör hennes taktik: sakta å väl kör ingen ihjäl!!!

Ulrika sa...

Han verkar tyvärr ha ärvt fart-generna när det gäller bil. Annars är han ju ganska försiktig! En skarp tillsägning från moster polis-Lisa kanske kan ändra på det redan i tidig ålder?